Wij leveren onze producten standaard uit voorraad en binnen 1-2 werkdagen bij u thuis. De verzendkosten zijn € 7,95 voor Nederland en € 12,95 voor België en Duitsland.

Wat is de levertijd?

Uw fiets wordt binnen 1-3 werkdagen geleverd

Kan er ook op zaterdag afgeleverd worden?
Nee, helaas is dat niet mogelijk

Kunt u zelf tijdstip en dag uitkiezen, wanneer uw bestelling afgeleverd wordt?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. Er kan niet een bepaalde datum of tijdstip worden ingevoerd.

U bent 2 x niet thuis, briefje in de bus
U heeft dan 7 dagen de tijd om het pakket op het aangegeven depot af te halen. Wij kunnen hier niet meer in bemiddelen om het toch nog bij u af te leveren.

Kan ik de bestelling ook afhalen?
Ja, dat kan ingevuld worden bij het plaatsen van de bestelling.

Wordt de fiets afgemonteerd geleverd?
Onze fietsen zijn voor 85% of voor 95%  afgemonteerd. Dit houdt bij 85% in, dat het stuur, voorwiel, voorspatbord, zadel en trappers nog afgemonteerd dienen te worden. Dit houdt bij 95% dat het stuur, de trappers en eventueel zijwielen nog afgemonteerd dienen te worden. Bij de fietsen staat vermeld op welke manier ze zijn afgemonteerd.

100% afmontage mogelijkheid?
Op dit moment is dit nog niet mogelijk

Mag de fiets geruild worden?
U kunt uw bestelling ruilen binnen 14 dagen nadat u uw bestelling heeft ontvangen. Ruilen kan enkel bij onbeschadigde en ongebruikte artikelen en met een ingevuld retourformulier welke wij u toesturen nadat u ons hierover gemaild heeft. Hierop kunt u aangeven welk artikel u wilt ontvangen in plaats van het geretourneerde. Door dit formulier uit te printen, in te vullen en mee te zenden met uw retourzending, zullen wij uw verzoek zo snel mogelijk behandelen.

Na 14 dagen is ruilen niet meer mogelijk. De verzendkosten voor het retourneren van de oorspronkelijke bestelling zijn voor uw rekening. De kosten voor verzending van het product dat u in ruil wenst te ontvangen, worden door ons betaald.

Heeft u een beschadigd, defect of foutief artikel ontvangen? Stuur dan eerst een mail met uw ordernummer (dit vindt u op onze factuur/bevestiging), een toelichting op het door u geconstateerde gebrek en zo mogelijk een foto naar onze klantenservice info@bikestotal.com. Wij proberen de kwestie dan namelijk, indien mogelijk, voor u op te lossen zónder dat u het product hoeft te retourneren.

Retourneren
Wilt u een artikel retourneren? Dan vragen wij u het ons hierover te mailen. Zo kunnen wij uw retourzending zo soepel mogelijk verwerken. Let op: stuur niets retour op vrijdags of voor of in de schoolvakanties, gezien wij weekends en in vaak in schoolvakanties gesloten zijn en dus niets kunnen aannemen. Deze wordt dan weer retour afzender gestuurd. U draagt deze kosten dan ook zelf.
– Wij ruilen het artikel om (indien voorradig) of storten het volledige aankoopbedrag binnen 14 werkdagen terug, afhankelijk van uw wens.
– Kosten retour halen vanaf € 35,00 (afhankelijk van de soort en formaat fiets).